Kako se uključiti u odlučivanje o proračunu?

Stranica "Bolji Karlovac" za raspravu i glasanje o idejama građana koristi nagrađivanu islandsku platformu Your Priorities, koja je svoju primjenu našla u uspješnim participativnim projektima diljem svijeta. Platformu odlikuje svima pristupačno i jednostavno sučelje, pažljivo dizajnirano tako da potiče ozbiljnu i konstruktivnu raspravu umjesto pukog internetskog prepucavanja.

Kako bi se uključili u raspravu i odlučivanje o prioritetima proračuna grada Karlovca za 2016. godinu, potrebno je tek imati e-mail adresu ili korisnički račun na jednoj od dvije najpopularnije društvene mreže - Facebooku ili Twitteru, i pratite sljedeće korake:

1. kliknete na link "Uključite se u predlaganje i glasanje" koji se nalazi pri vrhu ove stranice

2. otvorit će se nova stranica sa pozdravnom porukom. Na desnoj strani možete odabrati način prijave na sustav.

Ukoliko se odlučite na sustav prijaviti Facebook ili Twitter računom, prije klika na odgovarajuću ikonu, prijavite se na odgovarajuću društvenu mrežu. Daljnja registracija i prijava teći će automatski.

Ukoliko se želite prijaviti e-mail adresom, kliknite na "Prijavi se e-mail adresom". Otvorit će se nove opcije:

U slučaju da ste prethodno već izradili korisnički račun, jednostavno unesite svoj e-mail i zaporku te kliknite na "Prijavi se", i vaša bi prijava trebala biti završena.

No ako stranicu koristite prvi puta, pa još nemate otvoren korisnički račun, kliknite na "Izradi korisnički račun e-mail adresom". Otvorit će se sljedeći obrazac:

U odgovarajuća polja upišite ime kojim ćete se predstavljati na stranici, e-mail adresu (neće biti vidljiva ostalim korisnicima stranice) i zaporku koju ćete kasnije koristiti za prijavu na stranicu "Bolji Karlovac". Važno je napomenuti da Vaša prijava može biti i anonimna, odnosno ne morate upisati svoje pravo ime i prezime. Bez obzira na to, apeliramo na korisnike da se pridržavaju standarda kulturne i konstruktivne rasprave te prijavljuju nepoćudne i nekonstruktivne komentare drugih korisnika, klikom na sličicu .
Označite kvadratić pored teksta "Slažem se sa pravilima korištenja" te kliknite na "Prijava". Nakon toga će Vas sustav upozoriti na Pravila korištenja napisana na engleskom jeziku (radi se o tehničkoj pogrešci, na čijem otklanjanju upravo radimo).

Dobrodošli! :) Za početak korištenja kliknite na link "Početna" ili "Kategorije" na vrhu stranice, ili odmah predajte svoju prvu ideju za proračun klikom na "POŠALJI SVOJU IDEJU" !

U slučaju ikakvih poteškoća ili pitanja, rado ćemo Vam pomoći. Slobodno nam se obratite na e-mail kontakt@boljikarlovac.org ili broj telefona 047 / 614 063.