Predstavljen Proračun Grada Karlovca za 2017. godinu

U utorak, 13.12. u 18 sati održana je javna tribina predstavljanja proračuna Grada Karlovca za 2017. godinu. Na javnoj tribini sudjelovala je pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Grada Karlovca, gospođa Lidija Malović te asistent na projektu "Participativno budžetiranje: Građani nadziru lokalni proračun" Ivan Mužar iz Eko Pana.

Pred desetak zainteresiranih građana pročelnica je prezentirala značajke i osobitosti proračuna za 2017. godinu. Tijekom prezentacije građani su se aktivno i zainteresirano uključivali u raspravu oko proračuna. Najčešća pitanja bila su upućena pročelnici oko načina na koji se proračun puni, objašnjenje pojedinih stavki proračuna (materijalni troškovi...), tko su proračunski korisnici, a koji su vanproračunski korisnici te zašto nema kapitalnih investicija u gradu. Mnoga pitanja bila su vezana i za rad gradskih tvrtki (pretežno Inkasator) na koje je pročelnica Malović, iako nije nadležna, ipak odgovarala te objasnila pojedine veze između Grada Karlovca i gradskih tvrtki.

Okupljeni građani su iskazali svoj interes za problematiku proračuna tako što je prezentacija potrajala dva i pol sata te je u to vrijeme pročelnica odgovarala na sva pitanja te razjašnjavala neke nedoumice oko pojedinih proračunskih stavki.

Na kraju možemo istaknuti da je ova javna tribina bila produktivna te da su okupljeni građani iskazali svoje zanimanje za problematiku. Posebnu zahvalu upućujemo gospođi Malović koja je strpljivo i vrlo stručno odgovarala na postavljenja pitanja iako neka nisu bila iz njezinog resora.